Kosthold

Fastelavensboller uten mel og sukker (lavkarbo)

I morgen er det fastelaven, og eg elsker kremboller!!
Eg baker uten mel og sukker, og har tenkt å bruke samme oppskrift som eg brukte i fjor.
De bollene ble kjempegode!

Her kommer oppskriften, om noen andre vil prøve de :D

3 store egg
1 ts. bakepulver
3 ss Cottage cheese
ca 1 ss Sukrin

Fremgangsmåte:
Skill eggene. Stivpisk hvitene med bakepulver.
Bland eggeplommene med Cottage cheese og Sukrin, og bland tilslutt dette forsiktig inn i eggehvitene (eggehvitene skal ikke falle sammen).
Til slutt settes de med skje på stekeplate (9stk) og stekes i nederste rille 35 - 50 min på 150 grader.
Når de er ferdig deles de og fylles med krem pisket med sukrin.
Vi kjøpte også frosne jordbær som vi tinte i vannbad til fyll. 
Her et bilde av bollene eg lagde i fjor!



Kjempegode, og smaker fastelavensbolle :D
Ps. Har drysset sukrinmelis på toppen!

Julekake uten mel og sukker

Sent ute med julebaksten i år.. Laget første sorten i går :)
Kokosmakroner er kjempegodt!

Her er oppskriften:

4 eggehviter
ca 50 g sukrin
1/2 ts vaniljepulver
250 g kokosmasse

Visp eggehvitene og sukrinen stivt.
Bland så forsiktig i vaniljepulver og kokosmasse.
Legg de på bakepapir ved hjelp av to ts.
Stekes på 180 grader i 10-20 minutter

Veldig lett å lage :)

 

 Her er de ferdig stekt, veldig gode :)




Pizza til frokost! (lavkarbo)

I dag ble det sen frokost! Hadde først tenkt lage omelett,
men fant ut vi skulle gjøre en litt annen variant. Så dette ble en kombinert frokost/lunsj :-)

Først satte vi ovnen på 200 grader. Så kuttet vi opp en løk, 1 chilipepper og skivet to tomater.
Gjorde klar rikelig med osteskiver .Så pisket vi 4 egg, rørte inn oregano, hot chilipulver,
salt og pepper. Tilsatte ca 2 ss fiberhusk, og lot det svelle ca 10 min.
Vispet så inn litt vann til ønsket konsistens.

Hellet halve røren i stekepannen. Rev opp noen osteflak og strødde over,
snudde den så og stekte på andre siden. 

     
Hell røren i stekepanne, strø litt ost          Snu den, og legg et lag ost over.
over

     
Legg deretter på resten av fyllet.               Litt ost på toppen. La den gli over på en
                                                                         rist/brett med bakepapir
                                                                       


Deretter stekte eg den på nederste rille i ovnen 10 - 15 minutter!

(Gjenta den samme prosessen med den andre halvparten av røren! Dette ble 2 stk 'pizza' 
Er røren blitt for tykk kan du tilsette litt mer vann.)



Nam! :D








Lavkarbovennlig kveldskos!

I går kveld koset eg meg  med en stor kopp te, til tv2 programmet Frustrerte fruer!
I den hadde eg pisket kremfløte og et dryss med kanel.
Deilig! Har blitt så glad i fløte og kanel siste tiden, og tar ofte litt fløte
og et dryss kanel i ettermiddagskaffen også ;)
Men i går kveld hadde vi pisket krem og bær vi koset oss med også,
så da ble det krem i teen i stedet for fløte.
Dette passer i både kaffe og te, så prøv det gjerne du også,
om du ikke allerede har gjort det :D

Fin dag videre!


Her ser dere den store deilige tekoppen min, den er eg glad i ;)


Nytt nettmøte med 'Kostdoktorn'

'Kostdoktorn' hadde nettmøte på God morgen Norge tidligere i uken.
Nå klokken ett har han nytt nettmøte på Nettavisen.

Her er link:

http://www.side2.no/helse/article3159147.ece

Nettmøte med Kostdoktorn

'Kostdoktorn' er navnet på Sveriges største helse- og kostholdsblogg.
Mannen bak bloggen er allmennlege og forfatter Andreas Eenfeldt.

Han var på God morgen norge i dag tidlig, og nettmøte pågår. :)

http://www.tv2.no/gmn/nettprat/spis-deg-frisk-og-slank-med-steinalderkosthold-3502594.html#sporsmaalsliste

Lavkarbogrøt, nam!

I går fikk vi lyst på rømmegrøt til middag, men hadde ikke rømme. Da ble det fløtegøt.
Den inneholder en liten pakke fløte, en god klump smør (ca 4 ss),
2 dl vann, ca 2 ts johannesbrødkjernemelog en halv ts salt.

Smelt først smøret. Tilsett så rømmen, og kok opp under omrøring.
Bland johannesbrødkjernemelet med vannet.
(Eg bruker en stavmikser når eg gjør dette, for å være sikker på å unngå klumper,
men er sikkert andre måter å gjøre det på).
La det småkoke ca 5 min. Smak til med salt til slutt.

Her et bilde av den ferdige grøten som er kommet på plass i skålen:
(dette ble to skåler med grøt)

Her er et bilde etter den er 'pyntet' :D


Eg har strødd kanel og sukrin over + eggeskiver. Smørøye i midten.
Obs. Bruk ekte smør når du lager grøten, ikke margarin!
I tillegg la eg på noen bløtlagte gojibær for å få det riktig søtt!.
De er kjempesunne, og smaker ca som rosin. 

Ja, det smakte nydelig :D

Lunsj; lavkarbo og raw food

Er fortsatt syk, og laget en deilig næringsrik lunsj i dag som er både lavkarbo og raw food!
Den mettet virkelig skikkelig, blir en stund til neste måltid nå..  ;)

Sånn laget vi den:

Skyllet en brokkoli som eg hadde i kjøleskapet,
og delte en del av den i små buketter. Dette blandet vi i en bolle sammen med
mandler og litt olivenolje. Så strødde vi himalaya-salt over.

Vi hadde bløtlagte mandler i kjøleskapet, det er best.  Da fordøyes de lettere,
og blir bedre på smaken! Mandler bør være bløtlagt natten over, de kan også stå i bløt
i kjøleskap flere dager. Skift vann et par ganger dagen, og skyll de før de skal spises!

Dette smakte kjempegodt! Den er sikkert god med en dressing til også, men vi spiste den bare sånn.
Her er bilder som eg tok av dagens lunsj :D
PS: Dette mettet to personer.







Lavkarbo med innslag av Supermat :D

Elsker bare denne jukse-riskremen :D
Slik bruker vi å lage den (til 2 personer) :

1 dl fløte + litt sukrin  piskes til krem.
Bland inn en halv boks cottage cheese

Dette bruker vi å nyte til frosne bringebær som vi har hatt i vannbad.
Det smaker nydelig, og får en deilig bringebærsaus av de tinede bærene.

Men i går kveld prøvde vi 'riskremen' til bløtlagde gojibær!
Det var også fantastisk godt, nam!
Blandet det sammen, og smakte som riskrem med rosiner,
men bare bedre på smak!

Anbefales som kveldskos om dere har lyst på noe søtt!

FAKTA:

Gojibær er kanskje den mest næringsrike frukten på jorden.

Det unike med gojibær er at de er svært rike på antioksidanter,
de inneholder også mye proteiner, noe som er uvanlig for frukt og bær.
Gojibær er klassifisert som en superfood fordi bæret er svært næringsrikt.

 







Dagens lavkarbo/vegetar - lunsj

Har vært skikkelig forkjølet siden i går, uff! Lenge siden sist eg har vært syk,
og det er jammen ikke kjekt...!! Men hadde altså ikke matlyst i dag tidlig,
så vi komponerte oss en sen frokost/lunsj.

Først stekte vi eggerøre, 4 egg og litt fløte. Så la vi det i en smurt ildfast form.
Kuttet opp noen tomater, litt hvitløk og brokkoli-buketter, og la det over eggerøren.

Her er bilde:



Deretter tilsatte eg litt salt og pepper og litt smør, før eg la over osteskiver.
Neste gang skal eg prøve å blande det sammen, i stedet for å legge det lagvis.
Det hadde sikkert også vært godt å blande inn noen små oste-terninger.

Her har eg lagt osteskiver over, bruk gjerne raspet ost om du har!

Stek deretter på 180 grader, ti minutter. Da var osten smeltet.
PS. Den vart ikke skikkelig varm, så neste gang vil eg prøve å steke den litt først,
deretter ta den ut og legge ost over, og steke videre til osten smelter!
Evt. blande osten i fra begynnelsen (raspet eller i terninger), i stedet for å legge den over

I hvert fall smakte det riktig godt! :D
Her er maten etter at den er stekt: 




Her kommet på tallerken! :D


Server gjerne med litt rømme til! :)




Lørdagskos!

I går kveld virket ikke nettet, så legger ut lørdagskosen vår nå!
Egentlig skulle vi se på God kveld Norge og kose oss med denne isen.
Men så sluttet altså nettet å virke. Og vi har ikke tv, vi bruker bare tv2 sumo.
Så da ble det ikke tv-titting på oss. Men vi koset oss likevel.
Vi fant frem et brettspill datteren min hadde fått i Donald for en tid tilbake,
så koset vi oss med is og Fantasillionær ;) Var kjempekoselig det!

Her kommer bilder og oppskrift på Supergod og sunn iskrem :D

Så mye bringebær du vil ha
Dekke bærene med kremfløte
En eggeplomme
Sukrin/søtning etter smak
Kjør alt sammen med stavmikser


Vår sunne og utrolige gode iskrem<3

 


Godt med krem til (kremen er søtet med sukrin)

Etterpå koset vi oss med en sjokolade fra Sjokoladeprinsen! <3



Nam! Dette er den lilla, den er sukkerfri. De har en rød også,
den er ikke sukkerfri, grrrr! Så, ja. Den lilla er en sunn og sukkerfri melkesjokolade.
Den er søtet med maltitol, som er en naturlig søtning som utvinnes fra korn.
(Maltitol er garantert glutenfritt og har en minimal innvirkning på blodsukkeret).
På de fleste tilsvarende produkter kan du trekke sukkeralkoholer fra karbohydrater.
På sjokoladen står det næringsinnhold pr. 25 g. (d.v.s. halve sjokoladen, hihi).
Innholdet (pr. 25 g.) er som følger: 12.8 karbser, hvorav 10.4 g. alkoholer.
Da blir innholdet 2.4 karbser pr 25 g.








 

 

Laget kjempegod pizza i kveld, både lavkarbo, vegetar og glutenfri :)

Nam, nå er vi mette og gode her! :D Laget skikkelig god lavkarbo-pizza i kveld.
Den var også fast og fin, så kan spises som en vanlig pizza.

Her er sånn ca hvordan eg lagde den:

Bunn: 4 egg, 1 ts salt, 1 ts hot chili-pulver, oregano, ca 200 g. ost, 2 ss (ikke toppede) fiberhusk,
2 - 3 ss mandelmel, ca. 2 1/2 vann

Først pisket eg eggene. Deretter tilsatte eg salt, krydder og mandelmel.
Deretter fiberhusk, så raspet ost. Til slutt vannet. La røren stå ca 10 minutter.
Smør den så utover en bakeplate med bakepapir, eg brukte en slikkepott.
Den dekket fint en hel bakeplate.

Stek den i 20 - 30 minutter på 180 grader.

Ta den så ut, og legg på ønsket fyll. Vi brukte saus laget av philadelphia-ost blandet i tomat-pure.
Så toppet vi med tomat, pakrika, løk, 1 chilipepper, litt oregano og revet ost.

Stek til slutt på 250 grader, 10 min.


Her ser dere pizzaen!



Pizzastykket på fatet mitt, nam :D

Vi spiste opp hele pizzaen, to personer. Klarte ikke spare noe.. Kjempegodt!


Lavkarbovennlig og glutenfri brokkoligrateng

Eg komponerte denne selv til middag i dag, og nå deler eg oppskriften med dere!
Her er de fleste ingrediensene eg brukte:      

 

   

 


Først satte eg ovnen på 200 grader. Deretter tok eg en ildfast form,, som eg smurte.
I den strødde eg frossen brokkoli i bunnen. Deretter  2 - 3 tomater i biter og 1 hakket løk.
Eg blandet i ostebiter og 2 båter hakket hvitløk.

Deretter laget eg en saus: To egg med litt fløte vispet sammen + litt smør, salt og pepper.
PS. Denne sausen vart litt tynn, så neste gang vil eg prøve å ta litt johannesbrødkjernemel og blande i litt av fløten eller i litt vann, og tilsette den i sausen.  

Til slutt strødde eg litt revet ost over det hele, og satte den i ovnen ca 30 minutter

Det smakte faktisk helt fantastisk, så eg kommer helt sikkert til å lage denne flere ganger <3

Her et bilde av det ferdige resultatet:





Rømmegrøt uten hvetemel og sukker, nam!

Eg har blitt så glad i denne rømmegrøten, lager den ganske ofte!
Hadde den senest for to dager siden, på 17.mai.

Har ikke bilde av den nå, men kan ta bilde og legge ut neste gang eg lager den!

Du trenger: 1 beger seterrømme, 1,5 dl fløte, 1 dl vann, 2 ts johannesbrødkjernemel,
1/2 - 1 ts salt.

Rømmen kokes opp under omrøring på middels eller svak varme. Den skal koke ca 3 minutter.

Deretter bruker eg å blande johannesbrødkjernemelet godt i vannet, for å unngå klumper. Er sikkert flere måter å gjøre dette på, men eg bruker en stavmikser. Deretter tar eg fløten i denne blandingen, og heller dette i kaserollen
til rømmen. La dette koke videre i ca 5 minutter, under omrøring.
Smak til med salt til slutt. Serveres med smørøye, kanel og sukrin. Nam, kjempegodt!!

Johannesbrødkjernemel får du kjøpt på helsekost i glass. Det er ganske dyrt,
men et glass holder vanligvis veldig lenge :-)
Sukrin får du også kjøpt på helsekost! Den smaker som sukker, men brukes alltid i mindre mengde enn sukker.

Kosthold uten hvetemel og sukker!

Eg vil nå åpne en ny kategori på bloggen min!!! :-)

I mange år har eg hatt gluten-intolleranse. Det vil si at eg blir dårlig i mage + får utslett og kløe når eg spiser matvarer som inneholder gluten. Eg har hatt perioder der eg har holdt meg borte fra gluten, men så har skivene og pastaen fristet. Dessverre. Da har eg i lengre perioder eller inn i mellom spist denne maten likevel.. Ved å ta en allergitablett daglig har eg sluppet unna den værste kløen osv. Det er også det legen har anbefalt, allergitabletter.. Men eg innser nå at det har vært dumt av meg å spise denne maten eg ikke tåler!  

Så i desember i fjor sluttet eg med gluten, hurra!! Eg har merket det godt på helsen, kjempedeilig å ikke være dårlig i magen lenger! Samtidig reduserte eg på sukker og tilsetnings-stoffer. Og fra januar i år har eg sluttet helt å bruke sukker, og spiser minimalt av tilsetnings-stoffer. Så nå har eg funnet ut at kostholdet som passer best for meg er vegetarisk lavkarbo. Det vil si at eg kjøper mest mulig rene matvarer, og lager maten selv. Når det gjelder hvetemel, så er det ikke sunt for noen å spise mye av dette! Det inneholder mye gluten og karbohydrater. Så all grunn å redusere på dette, også for de som tåler det.

Har etterhvert funnet ut at det er mye eg kan erstatte hvetemelet med :-) Og istedet for sukker bruker eg sukrin. Det er  den eneste naturlige sukkererstatningen, kan virkelig anbefale den på det varmeste! I tillegg gir den null kalorier, og skader ikke tennene ;-) 

Eg vil etterhvert komme med oppskrifter som er sukker og mel- frie her på bloggen min!
Altså vegetariske lavkarbo-oppskrifter, da eg også er vegetarianer (spiser fisk).

Er det flere her som ikke tåler gluten, eller som prøver å redusere på sukker/karbo-inntaket?

 

 

fotoogdesign

fotoogdesign

2, Bergen

Eg har en veldig stor interesse for foto! Tar mye bilder. Elsker photoshop, så redigerer en del. Koser meg med det. Driver med web-design. Har også utdannelse innen tegning, form og farge. Ellers er eg vegetarianer, og elsker dyr. Er alenemor med en datter og to katter.





ForHair.se








Kategorier

Arkiv

hits